Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

понедељак, 20. децембар 2010.

Kako se našminkati za navogodišnju noć?


Ah ta novogodišnja noć... Mnoge od nas žele u toj noći da zasene druge, da budu lepe, lepše, najlepše... Da nekoga osvoje po prvi, ili drugi, ili treći ili ko zna koji put. Dovoljno je samo čuti ono „večeras izgledaš prelepo!“
I opet je pred nama ono isto pitanje kako se našminkati, kako da budemo još lepše nego prethodne godine. Za sve Vas koje volite šminku i želite da zablistate u novogodišnjoj noći makeup tim Studija Aurora spremio je nekoliko saveta kako da se našminkate i da izgledate glamurozno u najluđoj noći.

Savršen ten
Korektor.  Da biste postigle savršen ten neophodno je da sve flekice ili crvenilo, eventualne bubuljice ili belege od rođenja pokrijete korektorom. Korektor je jedini koji svojom strukturom i gustinom može da pokrije sve nepravilnost. Ono o čemu treba da vodite računa je boja. Trebalo bi da imate korektor u dve boje.
-          za nijansu svetliji od vaše kože koji može da prekrije manje flekice i nepravilnosti  kao i da ublaži senke koje se javljaju na licu. Senke se javljaju ispod donje usne, oko korena nosa, ispod očiju i ponekad u bori između obrva.
-          u žutoj boji koji služi za pokrivanje akni, bubuljica i crvenila kao što je rosacea ili neko drugo crvenilo koje se pojavljuje na licu.

Puder. Nakon korektora, nanesite tečni ili kremasti puder. Posebno vodite računa o prelazu ispod vilične kosti ka vratu, oko ušiju i korena kose. Često se ti delovi zaborave pa puder izgleda kao maska na licu. Na te delove ne nanosite puder, već razmazujete onaj koji imate na licu kako biste dobile ujednačen ten.
Puder u prahu. Preko tečnog ili kremastog pudera nanesite puder u prahu naročito na T-zonu koja se brže masti. Najbolji je transparentni puder koji samo matira lica, upija masnoću i nema nikakavu boju.
Rumenilo. Nanesite braonkasto rumenilo od resice uha, ukoso na dole ka uglu usana, kako biste istakli jagodičnu kost. Na samu jagodicu nanesti rumenilo koje inače koristite (boja kajsije, narandžasta ili roza).

Zavodnički pogled
Oči su definitivno ono na šta treba da stavite akcenat u novgodišnjoj noći. Boje birate sami u skladu sa onim što volite, garderobom koju imate na sebi...
Prajmer ili korektor. Pre nanšenja senki za oči, pređite ceo kapak podlogom za senku ili korektorom, a zatim puderom u prahu. To će učiniti da senka traje duže i da se ne nakuplja u prevojima kapaka.
Kreon. Uzmite crni kreon (obavezno dobro zarezan). Uokvirite oko počev od unutrašnjeg ugla oka, neposredno znad gornjih trepavica celom dužinom, a zatim i u ravni donjih trepavica. Ako želiste mačkast, zavodnički pogled, spojite kreon kod suzne žlezde i naravite blagi vrh na dole, a u spoljašnjem uglu vrh na gore (vidite sliku).

Senke. Uvek pređite ceo kapak senkom bež boje koja služi kao podloga za ostale senke. Nanesite svetliju senku prvo, od trepavica do iznad polovine kapka, ali ne i ispod obrve.  Taj deo ostaje najsvetliji jer to vizuelno povećava oko. Zatim uzmite tamniju senku i nanesite je od spoljašnjeg ugla oka prema polovini praveći i jednu konturu iznad polovine kapka, tačno na kosti ili neposredno iznad nje.  Nanesite senku i neposredno ispod donjih trepavica, i vodite računa da se senka sa gornjeg i donjeg kapka spajaju kod spoljašnjeg ugla oka. Prelaz između senki različite boje mora da bude postepen.
Maskara. Maskaru nanesiste u nekoliko slojeva čekajući uvek da se prethodni prosuši. Za novogodišnju noć možete staviti i veštačke trepavice ako želite. Nemote da zaboravite da istaknete i donje trepavice barem jednim slojem maskare. Poseban efekat ćete postići ako na vrhove trepavica stavite srebrne ili zlatne šljikice. Vaše oči će blistati.

Obrve. Većina nas mora da koriguje obrve malo. Idealne obrve počinju u ravni korena nosa, najviša tačka je u liniji koja spaja koren nosa i zenicu, a završava se u liniji koja spaja koren nosa i spoljašnji ugao oka. Najbolje je da obrve korigujete braon senkom jer to izgleda najprirodnije.

Pune usne
Podloga. Kao i na celo lice i na usne treba naneti tanak sloj pudera.
Konture. Konture usana iscrtajte olovkom. Olovka se stavlja na ivicu usana ili neposredno ispod nje, nikako iznad ivice usana.
Ruž. Najbolje ga je nanositi četkicom jer se tako popune fine linije koje postoje na usnama i nanosite se taman dovoljna količina ruža. Kada ste ga nanesli uzmite papirnu maramicu i prislonite je na usne. To ponovite još jednom a kao završnicu stavite sjaj. Sjaj stavljate tako što ga naneste na sredinu usana a zatim blago razmažete prema krajevima. Nemojte ga stavljati neposredno do uglova usana jer može da se razmaže i izlgeda musavo, a to svakako ne želimo.



Voila. Spremne ste za najluđu noć!
Srećno.
Makeup tim Studija Aurora

Budite sa nama i pratite nas jer je sledeći članak o tome kako da šminka koju imate na sebi traje celu noć kao i šta je apsolutno obavezno da imate u večernjoj tašnici!
Ako i pored svih saveta ne uspevate da se našminkate kako želite javite nam se. Studio Aurora nudi kurs i časove šminkanja kako za one koji žele da postanu šminkeri, tako i za one koji žele da nauče da šminkaju sebe.

Нема коментара:

Постави коментар