Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

уторак, 7. децембар 2010.

Da li je i Vašem neseseru potrebno veliko spremanje? Važno da znate o roku upotrebe kozmetičkih proizvoda!

Mnogi nisu svesni da svi proizvodi, pa tako i kozmetka i šminka imaju svoj rok trajanja. Zato obavezno jednom u godinu dana, proverite svoju kozmetiku, preparativnu i dekorativnu, kako biste izbacili ono čemu je prošao rok. Možda mislite da to nije bas tako važno ali verujte da stari proizvodi mogu izazvati sve od bubuljica na licu, svraba u očima pa do ozbiljnijih reakcija.
Evo šta je važno da znate o roku trajanja svoje kozmetike:
Po Evropskim standardima, svaki prozivod danas ima dva roka trajanja:
1. rok trajanja zatvorenog proizvoda i on se najčešće obeležava sa EX0813 što znači da je proizvod dobar do 08 meseca 2013 godine. Međutim taj rok važi za neotvoren prozivod koji je u skladištu ili u prodavnici....
2. rok trajanja otvorenog proizvoda koji je uvek kraći od onog prethodnog i izražava se u mesecima 6M, 12M , 24M ili 36M, što znači da je to rok od onog momenta kada ste prozivod otvorili i došao je u kontakt sa vazduhom. U vazduhu se prirodno nalaze bakterije, virusi i spore gljivica koje čine da se prozivod u kontaktu sa njima kvari mnogo brže!
Zato uzmite neseser i pregledajte ga, a nemote zaboraviti ni druge proizvode koje imate u kupatilu!


Rok trajanja otvorenog proizvoda!

Нема коментара:

Постави коментар