Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

уторак, 26. октобар 2010.

Kako do savršenog tena?

Sta Vam je potrebno?
- četka za korektor, četka za tečni puder ili sunđer, četka za puder u prahu
- Korektor, tečni puder i puder u prahu
0. pravilo je nega lica. Nikakva šminka ne može da pokrije nedostatak nege lica. Vidi se kada je koža negovana i na njoj šminka izgleda lepo i prirodno. Zato je glavno pravilo da negujete svoje lice svako jutro i veče, posećujete kozmetičara jednom mesečno i pravilno se hranite.
1. Nanesite kremu za lice i kremu za područje oko očiju. Uvek sačekajte jedno 10-15 minuta od nanošenja kreme da se krema upije, pa tek onda započnite šminkanje jer u protivnom može puder da krene da se razmazuje i šminka neće izlgedati lepo a ni trajati dugo.
2. Nakon kreme uzmite korektor i četkicom korigujte sve flekice, bubuljice, crvenilo, podočnjake...

3. Posle korektora nanesite tecni puder. Tečni puder možete nanositi četkom za tečni puder ili sunđerom. Vodite raučna da uvek razmažete puder ispod vilične kosti ka vratu, ka ušima tako da se ne vidi prelaz između delova sa i bez pudera. Zato je takođe važno da izaberete dobru nijansu koja je što približnija Vašem prirodnom tenu! Pročitajte kako da izaberete pravi puder.

4. Poslednji ide puder u prahu. U zavisnosti koji tečni puder koristite možete nanositi puder u prahu na celo lice ili samo na T-zonu. Ako Vam je tečni puder neki koji se nakon nanošenja pretvara u prah i matira, onda Vam je prah dovoljan samo na T-zoni.

5. Uvek se šminkajte pod onim osvetljenjem pod kojim ćete boraviti. Ako je šminka za dan bilo bi dobro da se šminkate kod prozora na dnevnom svetlu. Ako to pak nije moguće obavezno posle šminkanja, a pre izlaska iz kuće pogledajte rezultat kod prozora na dnevnom svetlu. 

Нема коментара:

Постави коментар