Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

среда, 29. септембар 2010.

10 saveta - Kako do savršenih obrva

Par lepo oblikovanih obrva zaista može da promeni izraz celog lica. Dobre novosti su da svi mogu da oblikuju svoje obrve do savršenstva zahvaljujući celoj paleti šminke i alatki za oblikovanje. Dobre obrve mogu da učine da izlgedate prelepo čim ustanete iz kreveta. Ako ne želite da se šminkate jedan dan, sredite samo obrve i izledaćete super!
Obrve treba da budu jednake i definisane. Idealne obrve počinju u ravni suznih zlezda. Najviša tačka treba da bude iza zenice, a završetak u ravni koren nosa-spoljašnji ugao oka (uzmite jednu olovku i spojite koren nosa i spoljašnji ugao oka i samo će se pokazati gde bi obrve trebale da se završavaju!)

Čupanje (oblikovanje) obrva
1. Vodite računa da ne počupate previše obrva!
2. Ako niste sigurni otiđite u kozmetički salon da Vam oni oblikuju obrve prvi put, a posle sami možete da ih održavate!)
3. počnite tako što ćete nacrtati blagu ,tanku liniju olovkom za obrve, kako biste označili oblik koji želite. Zatim, ćete čupati u skladu sa linijom.
4. obrve bi trebalo da počinju u liniji unutrašnje ivice oka (suzne žlezde), ali to nije apsolutan slučaj. Neki izgledaju bolje ako su obrve malo uže. Isprobajte sta najbolje izlgeda na Vama i onda se toga držite.
5. Čupajte obrve uglavnom s donje strane, kako biste povećali kapak i otvorili oko. Tek nakon toga uklonite dlake sa gornje strane, ali tek toliko da dobijete oblik kakav želite.
6. Probajte da napravite prirodan luk na vrhu obrve. Čak i ako imate prilično ravne obrve, probajte da napravite luk.
7. Orve treba da se završavaju u liniji koren nosa-spoljašnji ugao oka. Ako su Vam prirodno obrve kraće od toga, dodajte ono što nedostaje olovkom ili senkom za obrve.
8. Čupajte u pravu rasta dlake i brzim pokretima, tako će Vas manje boleti.
9. Obrve treba da budu sve uže prema kraju
10. Niko nema potpuno jednake obrve, a neki čak imaju i delove gde su dlake ređe ili potpuno nedostaju. Te korekcije vršite olovkom ili još bolje senkom za obrve!

Нема коментара:

Постави коментар