Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

понедељак, 1. новембар 2010.

Saveti šminkanje - Šminkanje očiju, osnovna pravila!

Kada birate senku za oči treba da uzmete u obzir boju Vaših očiju. Mada, ako ste hrabri i želite da budete drugačiji uvek možete da odstupate od pravila. Vodite računa samo da to bude sa stilom. Uglavnom biramo dve boje za oči, a za dan možda čak i samo jednu da bismo dobili prirodan look.

Kada šminkate oči treba da težite tome da oko izgleda kao da ide malo naviše. To će učinit da oko izgleda svežije, mlađe i veselije. Taj efekat je lako postići senkom za oči.

Osnovna pravila kada šminkate oči su sledeća:

1. Prvo i osnovno je da su Vam obrve oblikovane i višak dlačica počupan. Ako niste počupali te dlačice doći će do izražaja nakon nanošenja senke. To ne izgleda lepo. Zato uzmite ogledalo, stanite negde kod prozora i pogledate da li su dlačice počupane ili je vreme da doterate obrve!
Ako Vam treba pomoć pogledajte članak kako do savršenih obrva

2. Nanesite podlogu tj. bazu na kapak. Nju možete nabaviti u bolje opremljenim radnjama kao što je Sephora. Ta baza čini da se senka ne nakuplja i da duže traje. Ukoliko nemate bazu može Vam poslužiti i korektor. Nakon toga, kad nanosite puder u prahu, nanesite ga i na kapke kako biste fiksirali bazu ili puder.



3. Počnite tako što ćete na ceo kapak naneti senku boje šampanjca (bledo beličasta-bež ) i prekrijte ceo kapak do ispod obrva.

4. Ako želite da vizuelno povećate kapak nanesite highlighter neposredno ispod obrve (a možete čak i iznad). Vodite samo računa da to lepo uklopite da se ne vidi prelaz.
5. Najtamniju boju nanosite poslednju i to počevši od spoljašnjeg ugla oka u obliku trougla. Tamnu senku možete staviti i ispod donjih trepavica tako da se tamne boje sustiču u spoljnjem uglu oka.
6. Pre nanošenja tamne senke stavite bebi puder na jagodice u pozamašnoj količini. To se radi da biste lako uklonili tamnu senku koja se ponkad osipa, pada Vam na jagodice i hoće da ostavi tamne fleke preko pudera. Kad ste gotovi sa senkom, samo velikom četkom uklonite beli prah.

7. Vodite računa da prelaz između boja na kapku bude postepen. To možete postići koristeći aplikator ili štapiće za uši.
8. Zarežite olovku pre nanošenja, posebno ako je niste koristili neko vreme. Tako ćete ne samo lakše i preciznije da je nanesete već ćete ukloniti sloj na kome su se razvile bakterije i koji bi mogao da Vam izazove neku reakciju na oku.
9. Maskaru za dan stavljajte u jednom, najviše dva sloja tako da izgleda prirodno, a za veče možete malo više slojeva. Ako imate smeđe oči i želite prirodan look, onda je braon maskara rešenje.
10. Na kraju definišite obrve olovkom ili senkom. Obrve izgledaju prirodnije ako se senče senkom umesto da se crtaju olovkom.

Izvor: saveti šminkanje, Studio Aurora
Škola šminkanja Aurora, organizuje časove na kojima možete da naučite da se šminkate. 

Нема коментара:

Постави коментар