Dobrodošli na blog Lepota i još ponešto, blog gde je šminka važna a dobra nega lica i tela se podrazumevaju. Saveti o lepoti i shoppingu se prepliću sa recenzijama, inspiracijom i novostima iz sveta lepote, mode i glamura.
Ja, koja pišem obaj blog zovem se Marijana. Imam 32 godine i interesuje me sve u vezi mode i lepote.
Vodite računa o sebi. Budite lepe i nasmejane, a ja se nadam da će Vam ovaj blog dati malo inspiracije i pomoći Vam u tome!/ Marijana

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video

Probam za Vas! Kliknite i pogledajte video
True Match Roll-on

понедељак, 20. септембар 2010.

Brazilsko feniranje, brazilski tretman keratinom ili BKT

Ovih dana mnogo se priča o nečemu što bi mnogima ne samo uštedelo novac već i sate kod frizera ili pred ogledalom sa peglom, fenom i gomilom preparata za kosu, a to je Brazilski tretman kose keratinom. Nasuprot mini valu koji ima za cilj da uvije kosu ovaj tretman je ispravlja i oni koji su ga probali kažu da je odličan.
Mnogi ga nazivaju i revolucionarnim tretmanom koji ne samo da ispravlja kosu već je čini mekšom i nežnijom.


Šta je uopšte brazilsko feniranje, keratinski tretman ili BTK (BTC)?
Tretman se zasniva na biopolimeru, koji je neka vrsta ”tečne kose” i koja se stapa i ujedinjuje sa prirodnom kosom. Manji molekuli keratina prodiru u korteks kose, poboljšavaju njenu strukturu i obnavljaju kvalitet kose iznutra, kažu oni koji rade tretman. Kosa postaje jaka, oporavljena, svilenkasta, mekana i što je najvažnije ravna bez feniranja.
I dok oni koji ga rade i prodaju tvrde da je siguran i pouzdan, oni koji su ga probali tvrde da su uštedeli i vreme i novac, drugi tvrde da je opasan.
Šta je istina?
S obzirom na to da je tretman u Beogradu nov i da nema mnogo mesta gde može da se pročita nešto više o njemu evo šta se piše na švedskim i engleskim stranicama o popularnom tretmanu.

Istina o tretmanu
Dok mnoge mušterije veruju da je keratin, koji inače prirodno gradi dalku, taj koji je zaslužan za čudesan efekat tretmana, oni koji su ga bolje proučili znaju da je to ustvari FORMALDEHID. Formaldehid je nekima koji su imali posla sa biologijom ili medicinom poznat jer se, izmeđuostalog, koristi za konzerviranje leševa. Međutim, mnogi ne znaju baš mnogo o njemu. Reč je o ogranskom jedinjenju koje je veoma kancerogeno (izaziva rak) i sa kojim se nije šaliti. U tretmanu se koristi deset puta veća koncentracija od one koja je maksimalno dozvoljena prema FDA (Food and Drug Administration) zato se prilikom tretmana savetuje da i mušterija i frizer koriste zaštitne maske i veoma dobru ventilaciju.
Mnogi frizeri kažu da vode računa o sigurnosti tako što nose zaštitne rukavice i rade pod dobrom ventilacijom ili pored prozora, ali to na žalost nije dovoljno.
Mnogi koji su bliže istraživali istinu tvrde da keratin, najverovatnije, uopšte ne učestvuje u tretmanu sem kao dobar marketinški mamac. Formaldehid je taj koji čini ”čudo”.

Ako se ipak odlučite za tretman ponesite sa sobom gas masku, a evo šta treba da znate pre nego što donesete takvu odluku:
1.       - Moraćete da kupite nove šampone i balzame koji ne sadrže Sodium Hlorid (šta god to bilo)
2.      -  Ako želite da se kupate u moru ili bazenu treba da operete kosu pre ulaska u bazen i da stavite balzam, kao i posle bazena naravno
3.       - Tretman se bolje prima i duže traje na farbanoj i tretiranoj kosi
4.       - Ne smete da koristite blanš za kosu nakon tretmana (zato ako niste prirodna plavuša dobro razmislite šta da radite)
5.       - Treba da nosite svilenu maramu koja će Vašu kosu držati podalje od lica dva dana nakon tretmana (valjda dok formaldehid ne ispari)
6.       - Ne smete vezivati kosu u rep, kačiti šnalice ili stavljati traku za kosu nekoliko dana nakon tretmana, a preporučljivo je da to uopšte ne radite,
i što je najvažnije
NE SMETE STAVLJATI KOSU IZA UŠIJU DVA DANA nakon tretmana (stvarno sam se trudila ali nisam našla odgovor na pitanje zašto)

Pa tako, pre nego što se odlučite da li ćete uraditi tretman ili ne, uzmite u obzir sve činjenice kako biste doneli pravu odluku!
Izvori:
Srećno!

2 коментара:

  1. Meni je frizerka rekla da bez problema mogu da se farbam, da stavljam lokne i da se identicno ponasam kao i sa "normalnom" kosom.

    ОдговориИзбриши
  2. Tretman je zaista fantastican, oporavlja ostecenu kosu, ravna je do 80% i skracuje vreme feniranja za 50 - 60%. Najnoviji keratin koji se sada koristi je bez formaldehida i nije stetan za kosu vec naprotiv oporavlja je i nema vise cekanja od 72 sata vec se kosa nakon nanosenja keratina odmah i ispira i susi tj. kada se nanese keratin na kosu ona se isfenira, pa se ispresuje a zatim odmah ispere (nema cekanja 72 sata kao ranije) i posle se osusi samo fenom. Upravo zbog toga se ovaj tretman sad popularno zove brazilsko feniranje i citava procedrura traje 1 - 1,5 sat, a rezultati su vidljivi odmah. Za sada samo par salona radi sa ovim keratinom pa se dobro raspitajte u koji salon idete i da li se ceka 72 sata ili se odmah ispira. Vise informacija o samom brazilskom feniranju mozete pronaci i na:
    www.studio-elegance.co.cc
    www.studio-elegance.tk
    http://www.facebook.com/hair.and.beauty.studio.elegance
    www.brazilianblowout.com

    ОдговориИзбриши